Uitslag Gouden Piramide

publicatie datum: zo 9 dec 2012

Jaarlijks reikt het ministerie van Infrastructuur en Milieu de rijksprijs uit voor 'Inspirerend Opdrachtgeverschap'. Hoe verbaasd en trots waren we toen Emma's Hof een van de vijf genomineerden bleek. In de tuin werden opnamen gemaakt voor het AVRO-programma Kunstuur. Het bestuur werd geïnterviewd, we leverden talloze foto's en filmpjes. En in het voorjaar kwam de jury onder voorzitterschap van de rijksbouwmeester Frits van Dongen een middag bij ons langs.

Op zaterdag 25 november maakte Jet Bussemaker, de minister van Onderwijs en Cultuur, de winnaar bekend in het NAI in Rotterdam. Helaas, Emma's Hof werd voorbijgestreefd door het Nederlands Instituut voor Ecologie van de universiteit van Wageningen. Zij werden de winnaar van de uitgeloofde € 50.000,-. Verliezen van een zo pretentieus project doet weinig pijn.

In het boek dat werd uitgegeven ter gelegenheid van de prijs schrijft de jury prachtige dingen over de stadstuin. "De tuin levert een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid en de sociale cohesie in de woonbuurt. ...Zoiets lukt alleen als je als burgerinitiatief met een aansprekend en maatschappelijk relevant plan komt en daarmee de vonk van het eigen enthousiasme op anderen laat overspringen."

We wonnen niet de hoofdprijs, maar prijzen ons gelukkig dat de stadstuin met deze nominatie brede erkenning heeft gekregen. Alle buurtbewoners kunnen trots zijn op de inmiddels landelijk bekende tuin. Klik hier voor de tv uitzending.

Gouden Piramide 2012 Emma's Hof
tv opname jurybezoek Gouden Piramide 2012. 


Maandoverzicht | Jaaroverzicht