Singer-songwritersfestival van De Nieuwe Regentes in Emma's Hof

publicatie datum: do 20 aug 2015

Intiem singer-songwritersfestival van De Nieuwe Regentes in Emma's Hof
Zondag 30 aug 2015 | 16:00 | EMMA'S HOF | PAY-WHAT-YOU-WANT


Kom langs en geniet van singer-songwriters in de mooiste stadstuin van Den Haag!

16.15-16.45 uur - Das Echo
17.00-17.30 uur - Fantine Tho
17.30-18.30 uur - Pauze! Met lekkere hapjes en drankjes!
18.30-19.00 uur - Fabian
19.15-19.45 uur - Some Kind of Fire Rose

Das Echo
Met Schubert als inspiratiebron heeft pianist Eli 't Hart de rocksongs van Arie Spaans opnieuw gearrangeerd. De songs van Das Echo gaan over vergankelijkheid, wanhoop, bezinning, wederopstanding, levensvreugde en afscheid. De melancholieke melodieën en de rake arrangementen komen krachtig tot hun recht met enkel piano en zang.

Eli was enkele jaren de toetsenist van de rockband Suburbs (winnaar Grote Prijs van Nederland 1997). Arie is een bekende songwriter in Den Haag en schreef o.a. voor de bands Suburbs, Naked en Di-rect. In 2014 ontving Arie de THISSSfest oeuvre-award.

Fantine Tho
Multi-million selling artist with pop group Rouge, from Brazil, currently performing her own music in the intimate and alternative scene of European clubs. Fantine Tho just released her independent single, "Até o Fim", a composition adopted by the World Awareness Autism Day (WAAD) in Brazil. Fantine's work is a combination of portuguese and english songs influenced by post-grunge, pop and soul. She plays the acoustic guitar with an inevitable Latin groove.

Fabian
Fabian laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door o.a. muzikale grootheden als Mississippi John Hurt, J.J. Cale en Tony Joe White. Zijn muziekstijl is niet in één woord samen te vatten, invloeden van blues en americana vormen de rode draad.

De kwaliteit van deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots blijft zeker niet onopgemerkt, zo blijkt uit zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, een optreden in De Wereld Draait Door en een optreden in het voorprogramma van onder anderen Eric Bibb. Fabians album The Grand Ville Getaway (2014) kreeg van het magazine Music Maker maar liefst vier sterren en werd omschreven als ‘een fijne muziektrip'.

Some Kind of Fire Rose
Some Kind of Fire Rose bezingt meerstemmig de kwetsbaarheden die niet gepakt of vastgehouden kunnen worden, maar wel gevoeld. Lisette en Gijs zijn helder en rauw, persoonlijk en direct, harmonieus en soms bevreemdend. Hun poëtische, onverbloemde teksten vinden zowel in het Nederlands als Engels hun weg. Duidelijk beïnvloed door pop, folk en kleinkunst maakt SKoFR muziek om bij weg te dromen. Als het publiek zich kwetsbaar opstelt, is het weerloos.

In 2014 won SKoFR twee THISSAwards en stond zij in de finale van Wedstrijd Nederlandstalig Lied in Gent. Afgelopen zomer heeft SKoFR op diverse festivals gestaan, waaronder Parkpop en de Gentse Feesten.

Meer informatie zie de website van De Nieuwe Regentes

 


Maandoverzicht | Jaaroverzicht