Emma's Duurzame Markt

publicatie datum: do 1 jun 2017

In samenwerking met De Groene Regentes organiseerde Emma's Hof op zaterdag 1 juli een markt met duurzame initiatieven voor in en om het huis. De markt vindt plaats in zowel de stadstuin als in de Galileïstraat en er zijn kraampjes met uiteenlopende zaken voor jong en oud. Natuurlijk is er verantwoord lekker eten en drinken.Emma's Hof en de Groene Regentes, als organiserende partijen, vonden het zeer geslaagd. We willen jullie daarvoor hartelijk bedanken.
De sfeer was uitmuntend en de interesse prima. We zagen al snel na 12 uur de eerste bezoekers de gezellige Galileïstraat in wandelen. Het viel ons op dat bij alle kramen en activiteiten steeds mensen in gesprek waren. We zagen bezoekers met stenen zeulen en met planten vertrekken. Mensen wilden weten hoe de windturbine werkte, hoe aan zonnepanelen te komen of men hoorde voor het eerst van een warmtepomp. Duurzaam Den Haag liet mensen aan het rad draaien bij de Krachkaravaan. Hou van je Huis vertelde alles over subsidiemaatregelen vanuit Gemeente en Overheid, De wethouder Joris Wijsmuller gaf de aftrap voor een nieuw VVE fonds waarmee kleinere VVE's ondersteund worden bij de verduurzaming van hun woning.
Bij HOOM kregen bezoekers zeer deskundige informatie over isolatie van oude huizen, zoals er bij ons veel staan. Als je je had aangemeld voor een Energyparty en even in de Debatmobiel had gezegd wat jouw ideale straat is, was het tijd naar het groene deel van de Markt te gaan. De bezoekers drentelden door de poort en stonden bij Jantje stil voor een demonstratie geweldloos koken en proefden hoe heerlijk dat is. Dan passeerden zij Emmaus en kwamen bij het kleurrijke deel van Emma's Hof: Bij de mozaiekbank troffen zij natuurlijke verven aan en konden bij de Ecoschilder navragen hoe je zonder milieuschade je huis schildert. De kinderen bleven achter bij de smoothiefiets waar Nick ze net zo lang liet trappen tot het fruit geperst was en de gezichten rood gekleurd waren.
Veel bezoekers bleven hangen en aten een zonneburger op Haagse Stroom, pakten een drankje in de tuin met een door de Galileïstraat-buren gebakken crumblecake, of een tosti van Emma's Kookploeg. Ze verlieten de tuin weer met een krop sla of aubergine onder de arm, lokaal gescoord bij Lekker Nassûh.
Terug op straat konden bezoekers de auto's van de toekomst bewonderen. Een waterstofauto, elektrische auto's, een buurauto en een solar skelter. Enkele gelukkigen maakten een proefritje.

Kortom, wat ons betreft een zeer geslaagde middag. En vooral dankzij de aanwezigheid en inzet van de deelnemers en vrijwilligers. Jullie brachten interessante informatie of mooie / lekkere producten en alles bij elkaar was er veel variatie en een ontspannen sfeer. We bedanken jullie daar zeer voor.

Zie hier informatie over de deelnemers.


Maandoverzicht | Jaaroverzicht